Home » Turun Paasikivi-seura toimii

YHTEYSTIEDOT

Turun Paasikivi-Seura

Pj, Ismo Söderling
050-511 3586
isoder (at) utu.fi

Sihteeri Vuokko Aromaa
050 583 0254
vuokko.aromaa (at) gmail.com

Turun Paasikivi-seura toimii

Keskiviikkona 10.1.2018 järjestämme lähinnä lukiolaisille avoimen opetustilaisuuden, jossa myös omat jäsenemme esitelmöivät seuramme kannalta tärkeistä ulko- ja turvallisuuspoliittisista teemoista. Tilaisuuden otsake on ”Suomi kansainvälisessä politiikassa”. Opetustilaisuus järjestetään Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen suuressa luentosalissa. Tilaisuus järjestetään yhdessä Turun seudun historianopettajien kerhon kanssa.

Tilaisuudessa esiintyvät: Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä, professori (emeritus) Heikki Paloheimo, kansanedustajat Li Andersson ja Ilkka Kanerva sekä John Morton -keskuksen tutkijatohtorit Anna Kronlund ja Henna-Riikka Pennanen. Paikka ja aika: Turun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen auditorio, Lemminkäisenkatu 2. Aika: keskiviikko 10.1.2017 klo 14.00 – 16.00 (ovet avataan klo 13.30). Parkkipaikoista informoidaan myöhemmin.

Maanantaina 15.1.2018 suurlähettiläs Hannu Himasen teemana on ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme liittyen hänen juuri ilmestyneeseen ja suurta huomiota saaneeseen kirjaansa  ”Länttä vai itää – Suomi ja geopolitiikan paluu”.

Hannu Himanen toimi Suomen Moskovan suurlähettiläänä vuosina 2012-2016.

Maanantaina 15.2.2018 teemanamme on ajankohtainen kyberturvallisuus ja siihen liittyvät uhkatekijät. Esitelmöitsijänä toimii alan ehdoton asiantuntija  professori Jarno Limnell Aalto-yliopistosta. Teema täsmentyy myöhemmin.

Samana päivänä  eli 15.2.2018 pidämme myös seuramme kevätkokouksen.

 

Maaliskuussa 2018 teemanamme on Aasia. Vieraaksemme saapuu FT Jukka Aukia Turun yliopistosta, joka vastikään väitteli Kiinan ”pehmeän politiikan” käytöstä julkisessa diplomatiassa.

Jukka Aukian teema ja päivämäärä täsmentyvät ennen joulua.

 

Huhtikuun yleisötilaisuutemme teemana ovat arktiset ilmastokysymykset. Tilaisuudesta informoidaan lähemmin vielä ennen joulua.

 

Toukokuussa seuramme suunnittelee vierailua Tukholmaan, jossa on tarkoitus vierailla Siprissä,  Ulkopoliittisessa instituutissa ja Suomen Suurlähetystössä. Asiasta informoidaan lähemmin vielä ennen joulua.

 

Turun linna Turku Turku