Ystävät,

Turun Paasikivi-seura on palannut kesätauolta.

Maanantaina lokakuun 4. päivä klo 18 alkaen Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti  Riku Suikkanen esitelmöi  teemasta ”Suomen sotilaspoliittinen tilanne”. Hän valottaa myös Suomen ja Ruotsin + muiden Pohjoismaiden välisen sotilaallisen yhteistyön nykytilan ja tulevaisuuden realiteetit. Paikka: Kouluravintolan pääsali, toinen kerros. Kahvitus alkaen klo 17.30.

Eversti Riku Suikkanen

Maanantaina marraskuun 8. päivänä klo 18 alkaen esitelmöi oma jäsenemme, dosentti Alpo Juntunen teemasta ”Paasikivi, Tarton rauha ja Itämeren strateginen muutos”. Paikka: Turun suomenkielinen työväenopisto, luentosali. Kahvitus alkaen klo 17.30 alakerran kahviossa.

Dosentti Alpo Juntunen

Hyvissä ajoin ennen joulua suurlähettiläs Jarno Syrjälä saapuu esitelmöimään teemasta  ”Kiinan nykyinen rooli kansainvälisessä poliittisessa järjestelmässä”. Tarkemman ajan ja esitelmäpaikan ilmoitamme mahdollisimman pian.

Suurlähettiläs Jarno Syrjälä

Elokuussa osallistuimme Turun Eurooppa-foorumiin mielenkiintoisela paneelilla. Aiheesta ”EU ja Venäjä osana uutta maailmanjärjestystä – yhdessä vai erikseen?” keskustelivat europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, hallituksen puheenjohtaja Esko Aho ja professori Markku Kangaspuro. Keskustelua johdatteli emeritusprofessori Heikki Paloheimo.

Tilaisuus on edelleen katsottavissa osoitteessa:  https://www.youtube.com/watch?v=mCZ8orIQQgM

Paneelin puheenjohtajana toimi Heikki Paloheimo. Keskustelijat vasemmalta: Miapetra Kumpula-Natri, Esko Aho ja Markku Kangaspuro.

Tiivistelmä paneelimme teemasta: ”Maailmantalouden painopiste on siirtymässä Aasiaan, ja Kiina haastaa eri tavoin läntisten teollisuusmaiden valtaa. 1990-luvulla orastanut maailmanhistorian ”liberaali hetki” on ohi. Ilmastonmuutos haastaa taloudellista elämäntapaamme ja saattaa saada aikaan suuria kansainvaelluksia. Samalla Venäjän ja Euroopan unionin suhteet ovat aallonpohjassa.

Miten Euroopan unioni ja Venäjä hakevat paikkaansa tässä muuttuvassa maailmanjärjestelmässä? Jatkuuko vastakkainasettelu vai onko lisääntyvälle yhteisymmärrykselle edellytyksiä?

Kaikki jäsenet lämpimästi tervetuloa tilaisuuksiimme.

Toukokuun esiintyjämme oli suurlähettiläs Rauno Merisaari Ulkoministeriön ihmisoikeuspolitiikan yksiköstä. Hän esitelmöi maanantaina 10.5.2021 alkaen kello 18 teemasta ”Suomen ihmisoikeuspolitiikka vastakohtaisuuksien maailmassa”. Esitelmä on katsottavissa tästä.

SUURLÄHETTILÄS RAUNO MERISAARI

Maanantaina huhtikuun 12. päivänä klo 18.00  suurlähettiläs Eero Suomisen mielenkiintoisena teemana  oli ”Koreoiden poliittiset umpisolmut”. Esitys striimattiin  koronasta johtuen tuttuun tapaan. Esitys on katsottavissa klikkaamalla tästä

Suurlähettiläs Eero Suominen

Elokuussa osallistumme jälleen omalla ohjelmallamme Turun Eurooppa-foorumiin. Alustavasti sovittu päivämäärä on perjantai 27.8.2021. Seuraa ilmoittelua.

Suunnittelemme syyskuulle pienimuotoista jäsenmatkaa lähistölle tai lähimaille. Jos kyseessä on  ulkomainen matka, niin se suuntautuu korkeintaan Viroon. Tästä enemmän helmikuun vuosikokouksessa. Korona meitä armahtakoon!

Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti  Riku Suikkanen esitelmöi 4.10. teemasta ”Suomen sotilaspoliittinen tilanne”. Hän valottaa myös Suomen ja Ruotsin + muiden Pohjoismaiden välisen sotilaallisen yhteistyön nykytilan ja tulevaisuuden realiteetit.

Marraskuussa esitelmöi oma jäsenemme, dosentti Alpo Juntunen teemasta ”Paasikivi, Tarton rauha ja Itämeren strateginen muutos”.

Joulukuussa  emme perinteisesti kokoonnu.

Paasikivi-Seuran jäsentilaisuudet pidetään NORMAALIOLOISSA Siirtolaisuusinstituutin osoitteessa Hämeenkatu 13, 3. krs. Käynti  Hämeenkadun puoleiselta ovelta.  Viitoitus järjestetään paikalle tilaisuuksien edellä. Kevään 2021 korvaavat esityspaikat ja -tavat kerrotaan ao. ohjelmakohdassa.