Ystävät,

Turun Paasikivi-seura on palannut ”netistä”, ja kokoontuu jälleen läsnäkokouksissa.

Maanantaina marraskuun 8. päivänä klo 18 alkaen esitelmöi oma jäsenemme, dosentti Alpo Juntunen teemasta ”Paasikivi, Tarton rauha ja Itämeren strateginen muutos”. Paikka: Turun suomenkielinen työväenopisto, luentosali. Kahvitus alkaen klo 17.30 alakerran kahviossa.

Dosentti Alpo Juntunen

Hyvissä ajoin ennen joulua suurlähettiläs Jarno Syrjälä saapuu esitelmöimään teemasta  ”Kiinan nykyinen rooli kansainvälisessä poliittisessa järjestelmässä”. Tarkemman ajan ja esitelmäpaikan ilmoitamme mahdollisimman pian.

Suurlähettiläs Jarno Syrjälä

Vuoden 2022 alustava ohjelma. Esitelmöitsijät, aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin, kunhan saamme varmistukset.

Tammikuu 2022: ”Afganistanin vaihtoehdot”.

Helmikuu 2022: ”Perussuomalaisten ulko- ja turvallisuuspoliittiset painopisteet”

Maaliskuu  2022: ”Suomi/Venäjä -suhteisiin liittyvät ajankohtaiset ulko- ja turvallisuuspoliittiset kysymykset”

Huhtikuu 2022″Poliittiset mannerlaatat liikkuvat”. Keskustelu, johon kutsutaan kolme alansa merkittävää kotimaista asiantuntijaa.

Toukokuu 2022: Avoin. Jäseniemme  ehdotuksia otetaan mielellään vastaan!

Elokuu 2022: Osallistumme Eurooppa-foorumiin. Teema varmistuu keväällä

Syyskuu 2022: ”Afrikka – nouseva manner vai laskeva aurinko?”.

Lokakuu 2022: ”EU:n ilmasto ja siirtolaisuuspoliittiset lähtökohdat”.

Marraskuu 2022. Teema avoin. Jäseniemme ehdotuksia otetaan mielellään vastaan!

Tarkoitus on, että pidämme vuoden aikana ainakin yhden avoimen tilaisuuden, jonne kutsumme Turun seudun lukiolaiset

Elokuussa 2021  osallistuimme Turun Eurooppa-foorumiin mielenkiintoisela paneelilla. Aiheesta ”EU ja Venäjä osana uutta maailmanjärjestystä – yhdessä vai erikseen?” keskustelivat europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, hallituksen puheenjohtaja Esko Aho ja professori Markku Kangaspuro. Keskustelua johdatteli emeritusprofessori Heikki Paloheimo.

Tilaisuus on edelleen katsottavissa osoitteessa:  https://www.youtube.com/watch?v=mCZ8orIQQgM

Paneelin puheenjohtajana toimi Heikki Paloheimo. Keskustelijat vasemmalta: Miapetra Kumpula-Natri, Esko Aho ja Markku Kangaspuro.

Tiivistelmä paneelimme teemasta: ”Maailmantalouden painopiste on siirtymässä Aasiaan, ja Kiina haastaa eri tavoin läntisten teollisuusmaiden valtaa. 1990-luvulla orastanut maailmanhistorian ”liberaali hetki” on ohi. Ilmastonmuutos haastaa taloudellista elämäntapaamme ja saattaa saada aikaan suuria kansainvaelluksia. Samalla Venäjän ja Euroopan unionin suhteet ovat aallonpohjassa.

Miten Euroopan unioni ja Venäjä hakevat paikkaansa tässä muuttuvassa maailmanjärjestelmässä? Jatkuuko vastakkainasettelu vai onko lisääntyvälle yhteisymmärrykselle edellytyksiä?

Kaikki jäsenet lämpimästi tervetuloa tilaisuuksiimme.

Maanantaina lokakuun 4. päivänä  Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti  Riku Suikkanen esitelmöi  teemasta ”Suomen sotilaallinen tilanne”. Hän valotti erinomaisesti maamme nykyistä sotilaspoliittista doktriinia.

Eversti Riku Suikkanen

Elokuussa osallistumme jälleen omalla ohjelmallamme Turun Eurooppa-foorumiin. Alustavasti sovittu päivämäärä on perjantai 27.8.2021. Seuraa ilmoittelua.

Suunnittelemme syyskuulle pienimuotoista jäsenmatkaa lähistölle tai lähimaille. Jos kyseessä on  ulkomainen matka, niin se suuntautuu korkeintaan Viroon. Tästä enemmän helmikuun vuosikokouksessa. Korona meitä armahtakoon!

Porin prikaatin apulaiskomentaja, eversti  Riku Suikkanen esitelmöi 4.10. teemasta ”Suomen sotilaspoliittinen tilanne”. Hän valottaa myös Suomen ja Ruotsin + muiden Pohjoismaiden välisen sotilaallisen yhteistyön nykytilan ja tulevaisuuden realiteetit.

Marraskuussa esitelmöi oma jäsenemme, dosentti Alpo Juntunen teemasta ”Paasikivi, Tarton rauha ja Itämeren strateginen muutos”.

Joulukuussa  emme perinteisesti kokoonnu.

Paasikivi-Seuran jäsentilaisuudet pidetään NORMAALIOLOISSA Siirtolaisuusinstituutin osoitteessa Hämeenkatu 13, 3. krs. Käynti  Hämeenkadun puoleiselta ovelta.  Viitoitus järjestetään paikalle tilaisuuksien edellä. Kevään 2021 korvaavat esityspaikat ja -tavat kerrotaan ao. ohjelmakohdassa.