Tulevaa ohjelmaa

Paasikivi-Seuran jäsentilaisuudet pidetään NORMAALIOLOISSA Siirtolaisuusinstituutin uudessa osoitteessa Hämeenkatu 13, 3. krs. Käynti  Hämeenkadun puoleiselta ovelta.  Viitoitus järjestetään paikalle tilaisuuksien edellä. Syksyn 2020 korvaavat esityspaikat kon kerrottu ao. ohjelmakohdassa.

Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku   (alk. Thomas Carlyle)

Ystävät !

Koronavirusepidemia jatkuu ja sen myötä kokoontumisrajoitukset. Pahoittelemme kevään ohjelmatoimintamme väliaikaista hyytymistä.  Mutta ei heitetä kirvestä kaivoon, vaan miestä kehään: seuramme jäsen, professori (emeritus) Heikki Paloheimon tuore videoesitelmä on käytettävissämme. Heikin teemana on  tasavallan presidentin ja hallituksen välisten valtaoikeuksien muutokset vuoden 2000 perustuslaissa. Hän tarkastelee myös, millaisia toimivallan jakoon liittyviä ongelmatilanteita uuden perustuslain aikana eri yhteyksissä on ollut. Esitelmä löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=TaCiJue66FM

27. – 28. elokuuta  järjestetäään Turussa  Eurooppa-foorumi. Turun Paasikivi-Seura on jälleen aktiivisesti mukana. Koko foorumin ohjelma löytyy osoitteesta http://www.europeforum.fi/ohjelma

Foorumissa Turun Paasikivi-Seuran osuus on perjantaina 28.8. klo 11.00 – 11.45. Järjestämme kaupunginteatterin lämpiössä yleistilaisuuden teemalla ”Suomi – EU – Venäjä” -haasteet. Paneelissamme ovat: ministeri Matti Vanhanen, Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith ja Ulkopoliittisen instituutin tutkija Veera Laine. Keskustelua johtaa professori (emeritus) Heikki Paloheimo.

Koronasta johtuen paikalla olevan yleisön määrä on rajoitettu 80:aan. Sihteerimme Vuokko Aromaa auttaa tarvittaessa ilmoittautumisessa. Tilaisuus myös striimataan (suoratoistetaan). Jäsenkirjeessä hyvissä ajoin ennen tilaisuutta annamme linkin osoitteen.

Maanantaina syyskuun 14. päivänä klo 18 jäsentilaisuuutemme vieraaksi saapuu kansanedustaja Ilkka Kanerva. Hän alustaa Ukrainan tilanteesta – onko rauhaa odotettavissa?

Jäsentilaisuus pidetään koronasta johtuen Turun suomenkielisen työväenopiston Unto Puustinen-salissa.

Kansanedustaja Ilkka Kanerva

Keskiviikkona lokakuun 21. päivänä järjestämme yleisötilaisuuden klo 14. – 16. Teemanamme on USA:n tulevat presidentinvaalit.  Asiantuntijoina ovat suurlähettiläs (emeritus) Jukka Valtasaari ja tohtori Henna-Riikka Pennanen Turun yliopiston John Morton -keskuksesta. Tilaisuus pidetään Turun suomenkielisen työväenopiston Usko Puustinen -salissa.

Maanantaina marraskuun 16. päivänä jäsenkokoontumisemme teemana on turvallisuuspolitiikka. Toukokuussa 2020 Valtioneuvosto julkaisi raportin ”Govorit Moskova – Moskova puhuu. Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet”.  Raportin teemasta saapuvat esitelmöimään julkaisun kirjoittajina toimineet asiantuntijat  Georgij Alafuzoff, Anders Blom ja Juha Pyykönen.

Paikka ilmoitetaan kuukautta ennen.

Tervetuloa jäseneksi Turun Paasikivi-Seuraan. Olemme pirteä 55-vuotias ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyvä seura. Voit ottaa yhteyttä puheenjohtaja Ismo Söderlingiin tai sihteeriimme Vuokko Aromaahan – seuramme on avoin kaikille ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kiinnostuneille. Yhteystietomme löytyvät sivun alareunasta.