Home » Uutiset »

Syyskuun 25. päivä pidämme oman Suomi 100 -tilaisuutemme, jonne on kutsuttu valtakunnan johtavia poliitikkoja pohtimaan Suomen ulkopoliittista tulevaisuutta. Teemana on: ”Kantaako Paasikiven-Kekkosen linja seuraavat 50 vuotta?”. Esiintyjät: Kansanedustaja Matti Vanhanen, kansanedustaja Ilkka Kanerva, kansanedustaja Tuula Haatainen ja  kansanedustaja Pekka Haavisto. Perussuomalaisia edustaa ”työmies” Matti Putkonen.  Avoin yleisötilaisuus alkaa klo 18, kahvitus alkaen 17.15.  Tilaisuus pidetään Turussa Valtion Virastotalon auditoriossa (entinen ns. lääninhallituksen rakennus teatterin vieressä).

Lokakuun 16. päivä  eversti Rami Saari pitää sotilaspoliittisen esitelmän alan  ajankohtaisista  kysymyksistä.

Eversti Rami Saari on Porin prikaatin komentaja ja siten koko Lounaisen Suomen ja Pohjanmaan kolmen eteläisen maakunnan alueellinen sotilaskomentaja. Hän on myös valmiusprikaatin  komentaja. Eversti Saarella on ansiokas sotilasura jo tässä vaiheessa: hän on palvellut mm. Karjalan prikaatin esikuntapäällikkönä, puolustusvoimauudistusta suunnitelleen työryhmän (TR15) jäsenenä Pääesikunnassa, Reserviupseerikoulun johtajana sekä kouluttajana Porin prikaatissa.  Saari on opiskellut Lontoossa, missä hän oli mukana arvostetun Royal College of Defence Studies -sotilasakatemian vuoden mittaisella ylemmän päällystön kurssilla.

Maanantaina marraskuun 13. päivänä ylikomisario Teijo Ristola Lounais-Suomen poliisilaitokselta esitelmöi aiheesta ”Suomen sisäinen turvallisuus poliisin näkökulmasta”. Teijo Ristola tunnetaan menestyksellisestä rikospoliisityöstään useiden suurten rikostapahtumien yhteydessä.

Kuukausiesitelmät  pidetään pääsääntöisesti Siirtolaisuusinstuutin tiloissa, osoite: Eerikinkatu 34. Aloitamme kahvituksella klo 17.30. Varsinaiset esitelmät  alkavat klo 18. Lopetamme vimeistään klo 19.30. Seuraava tilaisuus lokakuussa 2017.

Turun Paasikivi-Seura täytti 50 vuotta 2.10.2015

Järjestäjien puolesta haluan kiittää kaikkia esitelmöitsijöitä ja osallistujia – teitte hienon seminaarin

Ismo Söderling

Eduskunnan rouva puhemies, Maria Lohela avasi seminaarimme